Koupací jezírka 

Typ článku: Počítače a internet

Datum vložení: 04. 08. 2010

V posledních letech vzrostla touha majitelů pozemků s rodinným domem po vlastním venkovním bazénu a to i přesto, že v naší zeměpisné šířce je využitelný sporadicky.


Prvkem uspokojujícím tuto touhu a zároveň krášlící zahradu za každého počasí je koupací zahradní jezírko. Koupacímu jezírku by se mělo správně říkat rybník, protože je uměle vytvořený. Jedná se o vodní nádrž, která funguje bez chemického čištění. Má dvě části: hlubokou koupací a regenerační, v níž se daří vodním a vlhkomilným rostlinám, které spolu s bakteriemi částečně čistí vodu.

Koupací jezírka na rozdíl od bazénu nemusí respektovat standardní pravidelné tvary a ekologicky nezatěžují přírodu různými chemickými přípravky k udržení průhledné vody. Koupací jezírko přináší klid a pohodu do zahrady a vybízí majitele k zastavení a relaxaci. Koupací jezírko může být na každé zahradě, limitující je pouze její velikost. Na plavání je třeba počítat aspoň deset metrů. Abychom mohli udělat v jezírku pár temp, mělo by mít 150 a víc metrů čtverečních. V hlubším jezírku se dobře plave a dá se do něj skákat. Rozhodně se vyplatí zbudovat vstup do vody (žebřík nebo schody) a na břehu molo.

Na stránkách http://www.jezirka-shop.cz/ je příležitost t zadat stavbu zahradního jezírka odborníkům. Firma Vám po vyplnění jednoduché poptávky (dotazníku) na jejich www stránkách zdarma zašle úvodní nabídku zahradního jezírka. Otázka je jak dlouho trvá vybudování zahradního koupacího jezírka? Je-li s majitelem definitivně projednána jeho představa o jezírku a je zajištěn veškerý materiál, trvá vlastní realizace koupacího jezírka 70 až 100 čtverečních metrů od vybagrování zeminy až po vysazení rostlin, instalaci mola a vstupu do vody 20 až 30 dní.



Autor: zmazanek

Články o kultuře, zábavě a cestování

Vkládejte jen vlastní články shodné s tématem webu. Nevhodné články budou smazány. Zakazujeme vkládat texty z jiných webů. Při porušování autorských práv nás prosím kontaktujte.

O sekci články o kultuře

Reklama za vstupenky • Požádat o aktualizaci článku • Jak přidat článek?

 

Autory článků jsou sami uživatelé. Vkládejte prosím pouze vaše vlastní články, které jsou shodné se zaměřením našeho webu, tedy články o kultuře. Oblibeny nenese odpovědnost za jejich slohovou podobu a gramatické chyby. Nevhodné články budou bez varování smazány. Oblibeny.cz si vyhrazuje právo smazat, nebo změnit obsah článků. Je zakázáno vkládat texty z jiných webů. V případě podezdření na porušování autorských práv nás prosím neváhejte kontaktovat. Naleznete u nás novinky ze světa kultury, informace a články, hudební recenze, kulturní zprávy, aktuality o tom co se kde děje a jiné aktuální události.